Geschiedenis

Geschiedenis

King’s Kids Internationaal ontstond in 1976, onder leiding van Dale en Carol Kauffmann, door de toepassing van Deut. 6:6-7 met een klein groepje families en kinderen.

Hoe het allemaal begon..

Dale en Carol werkten onder de kinderen op de Jeugd met een Opdracht basis in Kona, Hawaï, waar zij lesgaven en hen leerden hoe zij God’s stem konden verstaan. In één bepaalde lesweek sprak God heel duidelijk tot de kinderen om op te gaan treden en dat door dat optreden mensen tot geloof zouden komen. Enthousiast gingen de kinderen bezig met de voorbereidingen. Eén van de kinderen vroeg Dale wat de naam zou zijn van de groep. Dale zei: ‘Nou, die is er nog niet, maar je mag God vragen wat de naam zou moeten zijn.’ De kinderen hadden geleerd dat ze kinderen van God waren en de jongen kwam later bij Dale terug en zei: 'King’s Kids!'. 

 

Het eerste optreden

Toen de dag van het optreden aangekomen was ging er echter veel mis: het begon harder te regenen, de gemaakte papier-mâché voorwerpen gingen kapot... Maar de kinderen hadden van God gehoord en ze geloofden dat er veel mensen zouden komen en dat sommigen in Jezus zouden gaan geloven. Toen het optreden voorbij was kwam er een vrouw aangestormd op Dale en ze zei tegen hem: ‘Deze kinderen zijn zo puur en ik ben zo vuil, help me alsjeblieft!‘ Ze ging op haar knieën en vroeg God om vergeving te vragen voor haar zonden. Een kleine jongen uit de groep liep voorbij en zei: ‘Dale, dit is de eerste.‘ En toen kwamen er meer mensen om te knielen en God vergeving te vragen voor hun zonden. Het was een bijzonder moment waar God's woorden werden bevestigd door wat er gebeurde en hierdoor zagen de kinderen de realiteit van God. Dale zag dat de kinderen vanuit hun hart erkenden wie God is en een keuze maakten om Hem lief te hebben en te gehoorzamen. Dit was het begin van King’s Kids, dat uitgroeide en zich vermenigvuldigde over de natiën.

Het was een bijzonder moment waar Gods woorden werden bevestigd door wat er gebeurde en hierdoor zagen de kinderen de realiteit van God

King's Kids Nederland

Het was 1989 toen de tieners Miranda Tollenaar en Carin Leegstra mee waren op een zendingsreis naar Japan. In Japan leerden zij een groep kennen die bekend stonden als King’s Kids. Beiden raakten heel enthousiast over het optreden van deze groep, zowel over de dansen die ze deden als de passie die ze hadden voor God. Het idee ontstond om ook een King’s Kids groep op te starten in Nederland. Onder leiding van Wim en Sijtje Tollenaar kwam de eerste groep tieners in januari 1990 bij elkaar op de Jeugd met een Opdracht basis in Heerde, om een dans te maken op het lied ‘This little light of mine.’ Al snel werden ze uitgenodigd op allerlei festiviteiten zoals de ‘Mars voor Jezus’ en ‘Christian Artist’. In 1992 werd de eerste zendingsreis vanuit King’s Kids Nederland georganiseerd naar Barcelona tijdens de Olympische Spelen. Meer tieners meldden zich door de jaren aan en King’s Kids Nederland groeide. In 2006 namen Johnny en Tamara Meijerink de leiding over en zette het werk voort tot op de dag van vandaag.

Door de jaren heen zijn er veel bedieningen ontstaan vanuit King’s Kids: 

  • Inside Out
  • Inspire Hattem
  • Dansschool Arise
  • GO Teams
  • Feed Forward
  • Anak2Raja
  • Pure Beauty
  • Jaarteams
  • Youth Explosion

De nieuwste initatieven zijn: ‘Generatie Link’ en het ‘Gateway City Event’. Deze iniatieven hebben als doel generaties en culturen bij elkaar te brengen om God’s hart te ontdekken voor hun land of stad om vervolgens samen uit te reiken.

Vragen?
Meer informatie? Een opmerking of vraag? Neem contact op!

0546 - 84 12 57 (kantooruren) Touwbaan 58, Almelo